Programul Rabla Clasic

 

 

    Valoarea voucherelor Rabla:

 

Pentru achizitionarea unei motociclete noi sau a unui scuter nou in schimbul predarii spre casare a unui autovehicul uzat, se acorda:

 

 • 7.000 lei prima de casare
 • 1.500 lei ecobonus daca autovehicul casat are norma de poluare Euro 3 sau inferioara
 • 1.500 lei ecobonus daca motocicleta achizitionata genereaza maximum 90 g CO2/km in sistem WMTC

 

(motocicleta / scuterul, conform ghidului oficial, reprezinta autovehiculul apartinând categoriei de folosinta L3e, cu doua roti, actionat de un motor termic, care genereaza maxim 120g CO2 / km in sistem WMTC)

 

 

Valoarea cumulata a primei de casare si ecobonusurilor nu poate depasi 50% din valoarea vehiculului nou.

 

 

 

    Conditii de eligibilitate in Programul Rabla:

 

 

Persoana fizica:

 

 • Are domiciliul in Romania
 • Nu are obligatii de plata la bugetul local si cel de stat (acte necesare: Certificat de atestare fiscala taxe locale (primarie / sector) + Certificat de atestare fiscala ANAF – ambele cu 0 datorii)
 • Are calitatea de proprietar asupra autovehiculului ce urmeaza a fi casat sau proprietarul masinii ii cedeaza dreptul asupra incasarii tichetului
 • Proprietarul masinii casate nu are obligatii de plata la bugetul local (acte necesare: Certificat de atestare fiscala taxe locale (primarie / sector) – cu 0 datorii)

 

Persoana juridica:

 

 1. Are sediul profesional in Romania si desfasoara activitati pe teritoriul Romaniei
 2. Nu se afla in stare de insolventa sau faliment sau alta forma de reorganizare
 3. Nu are obligatii de plata la Fondul de mediu (act necesar: Certificatul de atestare privind obligatiile la fondul pentru mediu – AFM)
 4. Nu are obligatii de plata la bugetul de stat (act necesar: Certificatul de atestare privind obligatiile de plata catre bugetul de stat – ANAF)
 5. Nu are cazier fiscal (act necesar: Certificatul de cazier fiscal al societatii – ANAF)
 6. Nu are obligatii de plata la bugetul local (act necesar: Certificatul de atestare privind obligatiile de plata la bugetul local – pentru sediul societatii – Primarie / taxe si impozite)
 7. Nu a primit ajutoare de minimis mai mari de  300.000 euro (pe o perioadă de 3 ani consecutivi 2 ani fiscali precedenţi şi anul fiscal în cursul căruia depune dosar de acceptare în program, cumulată cu valoarea alocării financiare acordate în baza schemei de minimis, nu depăşeşte echivalentul în lei, la data depunerii dosarului de acceptare, a 300.000 euro).
 8. Are calitatea de proprietar asupra autovehiculului ce urmeaza a fi casat sau proprietarul masinii ii cedeaza dreptul asupra incasarii tichetului
 9. Proprietarul masinii casate nu are obligatii de plata la bugetul local (acte necesare: Certificat de atestare fiscala taxe locale (primarie / sector) – cu 0 datorii)

 

 

 

 

    Conditii de casare a unei masini in Programul Rabla:

 

“Rabla” inseamna orice autoturism, microbuz, autoutilitara usoara sau autospeciala/autospecializata usoara, care indeplineste cumulativ urmatoarele:

 

 1. Casarea trebuie facuta dupa inceperea Programului Rabla, doar in reteaua de centre Remat autorizate.
 2. Are la data inscrierii in program o vechime mai mare sau egala cu 6 ani de la anul primei inmatriculari in Romania
 3. Masina trebuie sa contina toate componentele esentiale functionariii: motor, transmisie, tren de rulare, caroserie, sasiu, precum si echipamentele electronice de gestionare a functiilor autovehiculului si dispozitivul catalizator, daca acestea au fost prevazute din fabricatie
 4. Proprietarul rablei nu are obligatii de plata la bugetul local (acte necesare: Certificat de atestare fiscala taxe locale (primarie / sector) – cu 0 datorii)

 

 

Prin Programul Rabla, Guvernul sustine innoirea parcului auto din Romania.

 

 

Pentru mai multe detalii despre Programul Rabla Clasic ne puteti contacta telefonic - 0723411020 - sau in magazinele noastre!